СВИЛЕНА ЅВЕЗДА Ана Багрјана

режија

  • Стојан Арев

играат

сценографија

  • Стојан Арев

кореографија

музика

  • Илија Арев

За претставата

Волшебна бајка за љубовта и убавината.

Високо во планинските врвови, помеѓу студените карпи живее малата Еделвајска.  Таа била најосаменото цвеќе на светот. Во нејзината осаменост студените карпи се единствените живи суштества кои и прават друштво на малата принцеза. Но и покрај тоа, Еделвајска постојано е тажна. 

Нејзината тага може да ја разбие само Ветрот, нејзиниот најдобар пријател кој ќе ја научи да пее за да ја победи тагата. 

Но ѕвонливата песна на “свилената ѕвезда“ ќе ја слушнат луѓето кои живеат во подножјето на планината...