САМОУБИСТВО НА ОСАМЕНОСТА Неда Неждана

режија

  • Александар Миронишченко

играат

сценографија

  • Владо Ѓорески – Рафик

костими

  • Маја Кикириткова

музика

  • Божидар Симоновски

За претставата

На сцената на Штипскиот театар носиме приказна за една многу значајна работа за која ние многу ретко размислуваме.

Суштината на претставата е содржината на нашиот живот во кој доминантна е борбата да не останеме сами. Не е важно дали во животот ќе направиме успешна кариера, дали ќе ја оствариме посакуваната љубов, туку е важно основното начело - да не останеме сами, што е најважно за нашето битие.

Александар Миронишченко