ПЕЦЕ РИСТЕВСКИ актер


Роден 23.06.1980, Битола

Дипломира во 2003г.на Националната Академија за Театар и Филм „Крсто Сарафов“ – Софија

Игра неколку претстави во Битолскиот театар, потоа доаѓа во Штипскиот театар каде што има играно во многубројни претстави помеѓу кои и:

„Вонредна состојба“
„Беше еднаш во Мај“
„Црнила“
„Добриот Доктор“
„Дон Кихот“
„Збогум Јудо“
„Метамофози“
„Маскарада“
„Бегалка“
„Поблиску“
„Што виде батлерот“
„Голговиот Џбун“
„Мрсна Чуденка“
„Балканот не е мртов“
„Љубовникот со висок стил“
„Енигматски Варијации“
Свекрва верзија 7
Фортинбрас е пијан
„Чехов Наопаку“