НА ДНОТО Максим Горки

режија

  • Дејан Пројковски

играат

дизајн

  • Валентин Светозарев

музика:

  • Горан Трајков

За претставата

"На дното" е една метафора за луѓето кои што ја губат вербата во себе од една страна, од друга страна за истите тие луѓе кои што не сакаат да застанат пред огледалото да го погледнат своето лице и всушност играјќи во овој сценски простор каде што нема никој и ништо нивниот свет, нивните соништа се градат од ништо.