ЈОРДАНКА ЗЕНДЕЛСКА ТОДОРОВА актер


Родена 1959 г. во Штип

Има завршено средно училиште во гимназијата во Штип.

Вработена е во Народниот Театар во Штип од Ноември 1984г.

Има учествувано во 59 представи Има играно во 3 филма :  

„Прашина“ 
„Големата вода“ 
„Јас сум од Титов Велес“.

Се појавува како статист во „Трето Полувреме“

Настапува во краткометражниот филм „Носачот“

Игра и во документарниот филм за Сергеј Михајлов „Паљачи“