ЕЛЕНА ШОРОВА актер


Родена 25.04.1987, Штип

Дипломира на Југозападен Универзитет „ Неофит Рилски“ – Благоевград , Р. Бугарија, на факултетот за Уметности, катедра – Театар (2005г. – 2009г.). 

Дипломира со улогата на Ангустијас во „ Домот на Бернарда Алба “ – Ф. Г. Лорка 

Работно искуство:

Силвана, лик во „ Мрсна чуденка“, 
Братислав Ташковски 
режија: Горан Тренчевски 
Народен Театaр Штип 
( премиера на 20. 10. 2009г.)

Брзи, лик во „Класен непријател“, 
Најџел Вилијамс , 
режија: Суад Беговски 
приватен проект во Штип 
(премиера на 18.08. 2010г.)

Лисица и вештерка, ликови во „ Лажниот Дедо Мраз“ во 
режија: Страшко Милошевски 
Народен Театар Штип 
(премиера на 21. 12. 2010г.)

Дагни Борг, лик во „Фортинбрас е пијан“, 
Јиржи Гловацки,
режија: Синиша Евтимов
Народен Театар Штип 
(премиера на 26. 06. 2011г.)

Ангел, лик во " Хотел ни на небо ни на земја "
Ерик Емануел Шмит
режија: Љупчо Ѓоргиевски
Народен  Театар  Штип 
(премиера на 27. 03. 2015г.)
 
Тв водителка во емисијата „Ти можеш“ 
во соработка со Тв Стар 
( од 11.2010 до 03. 2011г.)