ЕФТИМ ТРАЈЧОВ ЃАУРСКИ актер


Роден 31.05.1986г. во Штип

Средно образование завршил во Штип каде и започнува како аматер во драмското студио во домот на култура ”Ацо Шопов”. 

Дипломира како драмски актер 2010г. на “Факултет за драмски уметности” – Скопје, во класата на проф.Кирил Ристоски и асс. Зоја Бузалковска и веднаш по дипломирањето запишува постдипломски студии на “Факултет за драмски уметности” кај проф.Владимир Милчин. 

"Физичкиот театар и експресијата на телото му лежи, го обожава апсурдот, а во актерските изведби самиот најмногу се гледа во реализмот. Традиционалист по убедување, актерската мисија на својот живот ја цели кон допирање до душата на публиката, без разлика дали при тоа ќе ја насмее до солзи или ќе ја расплаче до липање."


Претстави во Народен театар Штип:

05/10/2003 - 27/11/2003г.
"Постела од кактуси" или "Брачни игри" - Ингмар Бергман
Режија – Енчо Халачев , Бугарија
Улога – Реминисценции на главниот лик

05. 2004г.
"Патување во земјата на чудата"- Благој Самоников
Режија- Симеон Гаврилов
Улога – Офчарчето

04.2006 г.
"Тој –Братот мој" - Михаил Ренџов - Драмско студио
режија - Симеон Гаврилов
Улога - Тој

04.2005г.
"Како настанале грдите зборови" – Драмско студио,
режија Симеон Гаврилов,
улога - Офицерот

27.12.2008г.
"Нажалена фамилија" – Бранислав Нушиќ
Режија – Љупчо Ѓоргиевски
Улога – Миќа Станимировиќ

05.2004г.
"Орач или Воин" – Гане Тодоровски
Режија – Симеон Гаврилов

04.2010г.
"Балканот не е мртов" – Дејан Дуковски
Режија – Стојан Стојановски
Улога – Дуко

12.2010г.
"Лажниот дедо мраз"
Улога – Зајакот

25.06.2011г.
"Фортинбрас е пијан" - Јиржи Гловацки
Режија – Синиша Ефтимов
Улога – Хамлет, Офицер 1, Амбасадор, Балетан

10.2011г.
"Кара Дончо" – Трајче Кацаров
Режија – Младен Крстевски
Улога – Баш Братот

31.05.2012г.
"Хасанагиница" - Љубомир Симовиќ
Режија – Драгана Милошевска Попов
Улога – Бег Пинторовиќ

29.09.2014г.
''Јан Бибијан''- Елин Пелин
Режија: Дарко Ковачовски
Улога: Јан Бибијан

15.11.2014г.
"Лулка" – Македонско народно творештво
Режија: Андреј Цветановски
Улоги: Човекот, Дивербодо, Ѓаволот, Попот, Јане, Пина, Соле и Водител

27.03.2012г.
- Целовечерна манифестација по повод светски ден на театар во Штипски народен театар
- Балканско првенство во одбојка на песок 2013, Штип, Кореографија

06.2012г.
Народен театар Штип
"Свилена Ѕвезда" - Ана Багрјана
Режија – Стојан Арев

27.03.2015г.
Народен  Театар  Штип
" Хотел ни на небо ни на земја " - Ерик Емануел Шмит
режија: Љупчо Ѓоргиевски
Улога - Жулиен Портал


Театар за деца и младинци - Скопје

17.05.2007г.
"Дете Голомеше" –
Режија – Коле Ангеловски
Улога – Дете Голомеше

12.12.2009г.
"Малата Сирена"
Режија – Дејан Дамјановски
Улога – Принцот

27.12.2011г.
"Волшебникот од Оз"
Режија – Боњо Лунгов
Улога – Лимениот човек


Факултет за драмски уметности – Скопје

12.2007г.
"Фатум" – кореодрама
Режија – Кренаре Невзати
Улога – Ангелот

09.2009г.
"Диес Ирае" – Жанина Мирчевска
Режија – Зоја Бузалковска
Улога – Петар Шајбан

Драмски театар - Скопје

27.03.2010г.
"Гнев" – Стивен Кинг,
Дипломска претстава Режија – Зоја Бузалковска
Улога – Тед Џонс

08.09.2011г.
"Непокор "
перформанс по повод 20 години независна Р. Македонија
Режија – Дејан Пројковски
Улога – Петар Поп Арсов

08.2010г.
"Класен Непријател" – Најџел Вилиамс
Режија – Сухи Беговски
Улога – Пегла


Центар за култура Пробиштип

20.12.2013
- Снежана и седумте џуџиња;

25.12.2014
-Сказната за детето вилен-
Режија: Ефтим Трајчов


STAND UP

Stand up Show- Чекајќи го Министерот;
сценарио,режија и продукција-Ефтим
Три претстави во Универзална сала Настапи низ Македонија, сцени и кафебарови


Филм

2012г.
Споредна улога во "До балчак" –
режија , Столе Попов

2014г.
Ослободување на Скопје-
режија, Раде Шербеџија


Телевизија

- Спот за промоција на туризмот во источна Македонија-TURN ON EAST -
Centre for Development for the East Planning Region

- Реклама за One мобилен оператор, Џабест "Понуда од соништата"
Idea plus and Push Pull production, Sofia

- Реклама за One мобилен оператор, Џабест "Интернет пакети"
Idea plus and Push Pull production, Sofia

-Тв.Серија Тврдокорни МРТ и 3D продукција:

15.епизода
главен лик –Методија Патчев;

21.епизода
Арсо комита,

22.епизода,
главен лик-Миле поп Јорданов


Награди

2012г.
- Награда за колективна игра во претставата "Волшебникот од Оз" - Театар за деца и младинци,Скопје, на интернационален фестивал во Суботица , Србија

- Гран при за најдобра претстава на интернационален фестивал во Бања Лука 2013, со претставата "Волшебникотод Оз" на театар за деца и младинци – Скопје.