ДЕДО Е СЕКОГАШ ВО ПРАВО Ханс Кристијан Андерсен

режија

  • Никола Ристов

играат

дизајн, графика
и избор на музика

  • Никола Ристов

 

За претставата

Претстава за најмладите, која преку анимираните проекции и светлечките кукли ги воведува дечињата во магичните светови на големиот Х.К.Андерсен. Оваа поучна приказна, покрај забавниот карактер исполнет со песни и шеги, воспитува и поучува како со оглед на сите тешкотии и направени избори, најважното е да имаш со кој да ги поделиш добрите и лоши моменти во животот.