БОГ НА МАСАКРОТ Јасмина Реза

режија

  • Нела Витошевиќ

играат

сценограф

  • Васил Христов

костимограф

  • Розе Трајческа

За претставата

Претставата зборува за тоа колку човечката природа кога е ослободена од маската на разумот, а нагонот го зема својот примат, до која граница на животинското оди. Кога практично паѓа онаа лажна фасада која што ја носиме. Од под неа ѕверски крикнуваат разни нихилистички, расистички, сексистички ставови на ликовите и тука веќе исчезнуваат секакви морални вредности којшто тие на почетокот ги пропагираат.
Се поставува прашањето дали среќата уште постои и после бракот или животот се претвора во една здодевна рутина. Ликовите во претставата во еден момент стануваат дури поинфантилни од своите деца кога се доведени во ситуација да можат да не се држат по тоа рутинско секојдневие по кое што чекорат.